گروه اقتصادی: جریان مبادلات چک در دو سال اخیر حاکی از کاهش مبادله و نسبت چکهای برگشتی است؛ روندی که به دلایل مختلفی شکل گرفته ولی در اهم آن نوسان ارز و عدم ثبات اقتصادی و اجرای قانون جدید چک قرار دارد. در این بین ورود چکهای صیادی به مبادلات بانکی و امکان استعلام صادرکننده چک نیز میتواند حائز اهمیت ...
گروه اقتصادی: در آبان امسال هفت میلیون و ۶۰۰ هزار فقره چک به ارزش ۸۳۶ هزار میلیارد ریال مبادله شده که ۶۸۶ هزار فقره آن به ارزش ١٠٠ هزار میلیارد ریال برگشت خورده است؛ یعنی معادل ۹ درصد از چکها برگشت خورده که نسبته نسبت به ماه قبلش از نظر تعداد ١١ درصد افزایش یافته است اما از نظر مبلغ ۲.۵ درصد کاهش را ...
گروه اقتصادی: حدود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار فقره چک در تیرماه ۹۸ در کل کشور مبادله و ٧١٧ هزار فقره چک برگشت زده شد. شمار چکهای برگشتی رشد ۱۶.۳ درصدی را نسبت به خرداد امسال نشان میدهد.
گروه اقتصادی: براساس آمار بانک مرکزی در خرداد ماه ۶۱۷ هزار فقره چک در کل کشور برگشت خورد که این رقم نسبت به اردیبهشت ماه با کاهش ۶.۱ درصدی روبرو بوده است.
گروه اقتصادی: بالغ بر ٦میلیون و ۵۰۰هزار فقره چک به ارزشی حدود ٨٩٩ هزار میلیارد ریال در اردیبهشت ماه سال جاری در کل کشور وصول شد که نسبت به ماه قبل، از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ٣٥ و ٨٦ درصد افزایش نشان میدهد.
گروه اقتصادی: مجازاتهای بانکی برای دارندگان چک برگشتی را بتوان در یک کلام به توقف انجام عملیاتهای بانکی از ممنوعیت افتتاح حساب تا توقف واریز وجه به حساب فرد خاطی اطلاق کرد.
گروه اقتصادی: بالغ بر ٥٢٥ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٥٨ هزار میلیارد ریال در فروردین ماه ٩٨، در کل کشور برگشت داده شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۲۱.۷ درصد و ۴۰.۱ درصد کاهش نشان میدهد.
گروه اقتصادی: ۷ماه از ابلاغ اصلاحیه قانون چک ازسوی بانک مرکزی میگذرد و نه تنها مردم اطلاع دقیقی از مفاد این بخشنامه برای رسیدن به حقوق خود ندارند،بلکه شعب بانکی نیز توجهی به متن دستورالعمل اجرایی ندارند.
گروه اقتصادی: یک کارشناس حقوق بانکی با اشاره به قانون جدید چک گفت: بانکها باید رویه جدیدی را در خصوص چکهای برگشتی در پیش بگیرند و نمیتوانند به بهانه عدم اصلاح دستورالعمل حساب جاری توسط بانک مرکزی از اجرای قانون سرپیچی کنند.
گروه اقتصادی: در آذرماه سال جاری حدود ٥٨٤ هزار فقره چک در کل کشور برگشت خورد که نسبت به ماه قبلش ۳۲.۸ درصد کاهش یافته که دلیل حدود ۹۵ درصد از چکهای برگشتی، فقدان یا کسری موجودی بوده است.
گروه اقتصادی: بالغ بر ٨٦٩ هزار فقره چک به ارزش بالغ بر ٩٣ هزار میلیارد ریال در آبان امسال در کل کشور برگشت داده شده که دلیل ۹۴.۲ درصد از آنها کسری یا فقدان موجودی اعلام شده است.
گروه اقتصادی: افرادی که چکهای صادره از سوی آنها در بانک نقد نشود و این موضوع از سوی بانک در سامانه یکپارچه بانک مرکزی ثبت شود، دچار عواقب و جریمههایی در نظام بانکی میشوند.
گروه اقتصادی: آخرین گزارشها در حالی حاکی از کاهش مبادلات چک بین مردم است که در مدت اخیر شواهد از عدم تمایل کسبه برای دریافت چک و معاملات غیر نقدی با توجه نوسان بازار و عدم ثبات قیمتها که تا حد زیادی تحت تاثیر جریان بازار ارز بود، حکایت داشت.
گروه اقتصادی: دستورالعمل حساب جاری با ۳ تغییر عمده بهروزرسانی شد. براساس تصمیم شورای پول و اعتبار، از این پس افتتاح حساب جاری برای افراد دارای سابقه چک برگشتی و دارندگان بدهی جاری ممکن شد.